Parcul Industrial Bădeni este un proiect de parc industrial, situat în extravilanul și parțial în intravilanul satului Bădeni, Comuna Moldovenești, judetul Cluj la est de E 81 ocupând o suprafață de 309 – 320 ha.

Comuna Moldovenesti se află în zona de contact a Munţilor Trascău cu Câmpia colinară a Turzii, pe valea râului Arieş; hotarul de vest al comunei este alcătuit din ultimele culmi spre nord ale munţilor Trascăului, culminând în apropierea satului Badeni în „Coltii Trascaului” înalti de 1130m. Situată în partea cea mai sudică a judetului; este înconjurata de comuna Călăraşi spre est, comuna Mihai-Viteazu spre nord, Iara si Petreştii de Jos spre vest, toate făcând parte din judetul Cluj, si comunele Rimetea, Miraslău şi Unirea din judeţul Alba. Ea grupeaza în teritoriul său şase sate: Moldoveneşti, Plăieşti, Bădeni, Stejeriş, Pietroasa, Podeni.

 

Accesul in zona se face de pe drumul de exploatare asfaltat ce intersecteaza E81 in sensul giratoriu existent, de pe drumul comunal 82 asfaltat si de pe drumul de exploatare ce intersecteaza E81 la sud de Municipiul Turda. Traficul din zonă este moderat pe drumul comunal, redus pe cele de exploatare si intens pe drumul national DN1 (E81).

 

Drumurile amenajate în zona sunt:

  • drumul comunal DC 82, acesta fiind asfaltat
  • drumul european E81 asfaltat
  • drumul de exploatare din zona centrala a parcului (intersectie cu sens giratoriu cu DN1)
  • drum de exploatare la vest (continuare a str. Garii – UAT Mihai Viteazu) asfaltat
  • drum de exploatare la nord – partial asfaltat
  • celelalte drumuri fiind – drumuri de exploatare agricola de pământ sau pietruite.

 

Echiparea edilitară

Retelele edilitare existente in zona sunt : retele energie electrica – linii de inalta tensiune, tensiune medie si tensiune joasa, retele distributie gaz, retele alimentare cu apa, canal de irigatii.

Se vor propune trasee noi pentru extinderea si dimensionarea corecta a retelelor edilitare: apa-canal, energie electrica, gaz, fibra optica.

Studiu de oportunitate

Pentru mai multe detalii despre proiectul parcului logistic Bădeni puteți citi studiul de oportunitate